Rij of faalangst

Het is erg vervelend wanneer je last hebt van rij of faalangst. Gelukkig hoeft dit geen belemmering te zijn om je rijbewijs te halen. Bij Verkeersschool Safiera hebben wij namelijk enkele gespecialiseerde instructeurs op het gebied van rij en faalangst. Deze instructeurs hebben een speciale opleiding gevolgd om rij en faalangst symptomen te herkennen en de lessen daarop aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld de sfeer hierop worden aangepast en kan de instructeur meer aandacht leggen op het mogen maken van fouten.

Ook kan er rekening gehouden worden met autisme tijdens de lessen. In dit geval zal de instructeur meer structuur in de lessen aanbrengen en langzaam nieuwe handelingen toevoegen aan de tot dan toe bekende handelingen.

Wat is faalangst

Veel mensen weten al of zij last hebben van faalangst of niet. Denk maar eens aan een schoolexamen waar je na al die uren leren ineens niets meer van wist. Mensen met faal angst worden dan ook eerder geblokkeerd door deze druk als gemotiveerd. Faalangst dient echter niet verward te worden met een gezonde spanning voor je examen. Pas wanneer je een totale black out krijgt of wanneer je tijdens je praktijkexamen fouten maakt die je normaal nooit maakt kan men spreken van faalangst.

Wanneer je last hebt van faalangst kun je bij het cbr een speciaal faalangst examen afnemen. Onze instructeurs kunnen je hier meer over vertellen of je kunt de volgende video hierover bekijken:

Wat is rijangst

Wanneer je niet meer achter het stuur durft omdat je bang bent om fouten te maken kan je spreken van rijangst. Vaak hebben veelal vrouwen hier last van. Rijangst kan voor een hoop ongemakken zorgen. Niet alleen ben je minder mobiel, maar ook het aan andere vragen om te rijden kan tot schuldgevoelens leiden. Alhoewel angst een heel normaal iets is kenmerkt rijangst zich voornamelijk door de gevaren groter in te schatten als dat deze zijn.

Wanneer je last hebt van faalangst kun je hier samen met een gespecialiseerde instructeur van Verkeersschool Safiera aan werken. Zo kun je binnenkort weer zelfstandig, zonder angst achter het stuur!

Tarieven vanaf

Autorijles € 45,-
Motorrijles € 45,-
Bromfietspakket

€ 400,-

Alle Tarieven

Contact

Verkeersschool Safiera
LEIDERDORP EN OMGEVING

Tel. 06–14430367 / 06 – 53431989

Ma t/m Vr 16:00 - 21:00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Examen

           sign-and-road-big