Auto Rijles


Ben jij 16,5 jaar of ouder. Dan mag je gaan rijlessen. Hier heb je natuurlijk al lang naar uitgekeken. Ben je op zoek naar een complete, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare verkeersschool? Dan ben je bij Verkeersschool Safiera aan het juiste adres.
Achter het stuur, moet je je natuurlijk vertrouwd en op je gemak voelen, Verkeersschool Safiera zal er alles aan doen om het naar je wens te maken.

 Wat kan je verwachten :

 Tijdens de rijopleiding bereiden wij je voor hoe je in de toekomst op een sociaal en verantwoorde manier kunt deelnemen aan het verkeer. Hiervoor dien je bepaalde vaardigheden te beheersen.

 


 

Welke bijzondere verrichtingen zijn er?

In principe kennen we 4 categorieën:

  •   parkeeropdracht
  •   omkeeropdracht
  •   stopopdracht
  •   hellingproef (telt niet meer mee, maar kan nog steeds gevraagd worden)

 Omkeeropdracht: De examinator geeft aan dat hij de andere kant op wil rijden en laat het geheel over aan jou. Je kunt hierbij gebruik maken van het keren op de weg dmv steken, het maken van een halve draai, of door achteruit een bocht  om te draaien met gebruikmaking van een zijstraat of laadperron. De keuze is aan jou, hoe jij dit wilt en denkt uit te voeren.

 Parkeeropdracht: Hierbij kan het gaan om parkeren in een straat of op een parkeerterrein. De examinator geeft opdracht de auto zo dicht mogelijk in de buurt van een bepaald punt (huisnummer of ingang supermarkt) te parkeren. Jij bepaalt zelf of je dat doet door middel van fileparkeren of parkeren in een vak. Zowel vooruit als achteruit zijn toegestaan. Ook mag je (en moet je soms) kiezen om links van de weg te parkeren als daar ruimte is.

 Stopopdracht: je krijgt opdracht om je voertuig zo dicht mogelijk achter een andere auto te parkeren, waarbij het wel belangrijk is dat je (zonder achteruit rijden) in een vloeiende beweging weer weg kunt rijden. Je doet dit geheel zelfstandig, dus ook het weer wegrijden.

 Hellingproef: De hellingproef is geen onderdeel meer van de bijzondere verrichtingen, maar kan incidenteel wel gevraagd worden. Indien dit voorkomt zul je toch ook 2 andere verrichtingen moeten uitvoeren.

 Tips

  •   een perfecte oefening is niet vereist, wel een veilige.
  •   als je niet helemaal goed uitkomt is dat geen ramp, pas als je de beheersing echt kwijt bent over je auto wordt het  ernstig.
  •   het kijken is veruit het belangrijkste, doe dat dus veelvuldig en pas je snelheid hier op aan.

Corrigeren mag, dus als je ziet dat je niet goed uitkomt, dan mag je het proberen zelf op te lossen om toch uit te komen waar je wilde.

Direct Aanmelden

Tarieven vanaf

Autorijles € 45,-
Motorrijles € 45,-
Bromfietspakket

€ 400,-

Alle Tarieven

Contact

Verkeersschool Safiera
LEIDERDORP EN OMGEVING

Tel. 06–14430367 / 06 – 53431989

Ma t/m Vr 16:00 - 21:00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Examen

           sign-and-road-big