Bromfiets Rijles


Al enige tijd doen wij ook aan bromfietsrijlessen om u voor te bereiden op het examen.

Het bromfietsexamen is een theorie-examen. Je krijgt vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Hiervan moet je er minstens vierenveertig goed beantwoorden.
De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die je op een grote tv-monitor ziet. Je moet je dan voorstellen dat jij de bromfietser, snorfietser of brommobilist op het getoonde beeld bent.

Na afloop krijg je direct de uitslag.

Na het doen van de theorie dien je ook een praktijkopleiding en praktijkexamen te doen.

Het Praktijkexamen

Het praktijkexamen voor de categorie BROMFIETS zal 45 minuten duren.

Tijdens het examen wordt een route gereden van 25 à 30 minuten, waarbij de kandidaat wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg.

De examinator volgt de kandidaat op een eigen bromfiets.

De instructeur mag meerijden op een eigen bromfiets.

Leeftijd voor besturen bromfiets en deelname examen

Vanaf je 16e jaar mag u op een bromfiets, snorfiets, bromscooter, brommobiel of spartamet rijden. Voor het verkrijgen van een bromfietsrijbewijs moet je theorie-examen en praktijkexamen doen. Je moet geslaagd zijn voor het theorie-examen voordat je bromfietsrijlessen mag volgen. Je theoriecertificaat dien je tijdens je rijlessen bij je te hebben.

Voor deelname aan het theorie-examen moet je 15,5 jaar of ouder zijn. Het theorie-examen is voor alle soorten bromfietsen hetzelfde (bromfiets, snorfiets, bromscooter, brommobiel en spartamet). Er is wel een apart praktijkexamen voor de bromfiets en een apart examen voor de brommobiel.

Kleding

Uiteraard is het verplicht om tijdens het bromfietspraktijkexamen een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder adviseert het CBR je om tijdens het examen goede kleding te dragen. Denk daarbij aan: handschoenen die je handen en polsen goed bedekken. Hoge schoenen of laarzen die ook je enkels bedekken. Daarnaast is het aan te raden dat je jas en je broek je bovenarmen en benen bedekken en je beschermen bij een eventuele val of tegen aanraking met de hete uitlaat van de bromfiets. Je kleding moet je ook goed beschermen tegen de weersomstandigheden. Heb je nog niet de benodigde kleding of juiste helm aangeschaft of net wanneer je les hebt niet bij je ? Geen probleem ! Een goed beschermde motorhelm, haarnetjes, handschoenen, of motorjack zijn eventueel te leen bij de verkeersschool.

Bromfietsrijbewijs bij autorijbewijs en motorrijbewijs

Heb je een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A), dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Je krijgt de categorie AM automatisch bijgeschreven op je rijbewijsdocument. Je hoeft dus ook geen bromfietsexamen te doen.

Direct Aanmelden

Tarieven vanaf

Autorijles € 45,-
Motorrijles € 45,-
Bromfietspakket

€ 400,-

Alle Tarieven

Contact

Verkeersschool Safiera
LEIDERDORP EN OMGEVING

Tel. 06–14430367 / 06 – 53431989

Ma t/m Vr 16:00 - 21:00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Examen

           sign-and-road-big